Det viktigaste i matväg nu kring jul tycker jag är hemmagjord julskinka och risgrynsgröt. Jag är väl en av dem som blivit bortskämd med att i princip alltid få det serverat helt från grunden och då finns det inte så mycket annat som duger. Någon julskinka har jag tyvärr inte hittat här i Ryssland men jag har hittat något som de kallar giant rice, så det använde jag som grötris. I en paleolitisk kost äts egentligen inte ris, men ibland får man göra undantag. Jag hittade ett recept där man gör gröten på kokosmjölk så man åtminstone slipper mejeriprodukter och den blev super god. Vi åt upp gröten på bara någon dag så ska minsann göra mer nu!

Ingredienser
2 dl grötris
4 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 kanelstänger
lite vaniljpulver

Att göra

Koka grötriset med 4 dl vatten på svagvärme i cirka 10 minuter. Tillsätt därefter kokosmjölken, kanelstängerna och vaniljpulvret. Låt svälla på svag värme i ytterligare 40 minuter. Rör om då och då. Känns gröten för tjock går det att spä ut den med lite vatten efteråt.