Igår genomfördes den första riktiga löp/joggingrunda på ungefär ett år. Anledningen till att jag inte sprungit på länge är för att jag undvikt nästan alla former av konditionsträning och högintensivträning på grund av att det blir en för hög påfrestning på min kropp och gör mer skada än nytta. Jag har tidigare pressat min kropp alldeles för hårt vilket idag gör att sådan typ av träning ofta leder till att jag blir sjuk. Visste ni att fysisk aktivitet i för hög och intensiv dos faktiskt kan påfresta kroppen på så sätt att det skadar mer än gynnar den? (värt att ha i åtanke enligt mig om ni tränar hårt och är sjuka mycket).

Det största hindret när det handlat om just löpning är att jag har svårt att ta det lugnt. De tidigare gångerna jag provat har jag fått blodad tand under löpningen för att jag verkligen älskar att springa och därför är det är väldigt svårt att jogga lugnt. Helt plötsligt kan jag komma på mig själv med att springa som en dåre utan att tänka mig för vilket tyvärr inte har haft så positiva effekter på min kropp. De senaste tre åren har jag därför helt enkelt lagt det åt sidan och försökt låta kroppen återhämta sig utan påfrestning från sådan typ av träning men igår kände jag mig redo. Våren lockade och jag bestämde mig för att jag skulle jogga i 30 minuter utan att fokusera på distans eller intensitet. 

Rundan igår gick super bra och jag har verkligen saknat att löpa och springa av sig allt man bär på inombords. Det är inte bara fysisk träning utan också så mycket mental träning. Idag vaknade jag som tur var upp frisk men känner tyvärr av lite värkande bihålor därav blev det en vilodag idag och har boostat kroppen lite extra. Det viktigaste att komma ihåg är att alltid utgå från vilken nivå just du befinner dig på i dagsläget och trappa sedan successivt upp distans och intensitet undertiden. Jag tycker verkligen att det värsta som finns är att gå ut för hårt, antingen byggs en tröskel upp till nästkommande pass och det känns jätte jobbigt eller så skadar man sig oftast. Så ut i luften, spring utefter din kapacitet och njut, det ska i alla fall jag försöka göra mer av framöver!