I julklapp fick jag och min sambo två grytor av märker le creuset. Det är verkligen något vi saknat här hemma eftersom det kan underlätta matlagningen samt krävs vid vissa maträtter som man vill tillaga i ugnen. Grytorna har redan kommit till användning ett feltal gånger och fler ska det bli. Älskar verkligen att man kan "laga mat" och samtidigt sysselsätta sig med andra saker här hemma medan en gryta full med kött kan stå och gotta till sig i ugnen. Att man även får mat till flera matlådor gör det hela ännu bättre. Det vi har provat är pulled beef på högrev, självklart enligt paleo. Alla förberedelser gjorde jag på morgonen och sedan skickade jag bara in det i ugnen undertiden jag skulle plugga. Köttet fick tillagas i 6 timmar vilket är minimum (6-8 h) men köttet blev verkligen mört och gott. Så har ni inte tid eller ork att stå i köket bland grytor i flera timmar så rekommenderar jag verkligen detta recept. Tillbehör till köttet går att variera och välja utefter vad man är sugen på. Ena gånger hade vi sötpotatismos till och senaste gången åt vi det som tacos med hemmagjorda wraps, sallad och guacamole. 

Ingredienser - Pulled beef
1 kg nötkött (högrev eller fransyrska)
1 lök
2 vitlöksklyftor
500 g passerade/krossade tomater 
kryddor eftersmak
ex. chiliflakes, paprikapulver, spiskummin,
cayennepeppar, timjan, ingefära, salt och peppar

Skiva lök och vitlök och lägg i ugnsäker gryta. Använd ordentligt med kryddor och masseras in köttet med det. Lägg köttet i grytan och häll de passerade/krossade tomaterna över. Använd lock på grytan och placera i ugnen på 100 grader i 6-8 timmar. 
 
Ingredienser - Wrap
4 ägg
1 dl vatten
2 msk kokosmjöl
0,5 dl fiberhusk