Äntligen har jag fått ordning på detta inlägg ordentligt. Ett halvfärdig recept, utan ordentlig text och bilder hade visst råkat hamna på bloggen, haha. Jag hittade i alla fall ett super läskande recept på en snickerskaka som jag prova förra veckan, men väl i köket var jag både trött och ofokuserad så det hela slutade i en helt annan kaka. Oscar tyckte den var den godast jag någonsin gjort vilket känns som ett bra betyg. Sen att han gillar allt som är sött är en annan femma.. Jag tyckte den blev väldigt god så helt ute och cyklade var han nog inte, men den tog slut alldeles för snabbt. Det här med att baka och frysa in för att ha när man blir sugen framöver fungerar inte riktigt hemma hos oss. Vi äter lite hela tiden, tills det tar slut helt enkelt. Det är ju väldigt onödigt att spara?!?, haha. En lite söt och salt chokladbit - med bra innehåll (det viktigaste)- till kaffet slår det mesta! 
 
Nötkakor
 
 
Botten
1,5 dl blandade nötter
8 dadlar
2 msk mandelsmör
1 msk kokosolja
1 näve cashewnötter

Kolasås
8 blötlagda dadlar (gärna någon timma innan)
1 tsk vaniljpulver
 - toppa med havssalt

Chokladöverdrag/mörk choklad
1 dl kokosolja
0,5 dl kakao
1 msk honung
 
1. Lägga först 8 dadlar i en skål med vatten, helst några timmar innan men fungerar att göra i samband med att du börjar.
2. Starta sedan med botten, där du mixar dadlar, blandade nötter, mandelsmör och kokosolja. Tryck ut smeten i på ett bakplåtspapper i en form. Placera sedan i kylen medan kolasåsen görs. 
3. Häll av vattnet från dadlarna och mixa tillsammans med vaniljpulver för att göra kolasåsen.
4. Fördela kolasåsen över den kylda botten. Toppa kolasåsen med lite havssalt för att få in sälta.
5. Smält antingen mörkchoklad och häll över kakan eller gör en egen choklad. För egen choklad, smält kokosolja tills den blivit flytande. Blanda sedan med övriga ingredienser och häll på botten. Toppa med nötter, havssalt eller ställ i kylen som den är. Skiva i lagom stora rutor och njut!!
 

Kommentera

Publiceras ej