går var första dagen på ett tag som jag kände att energin fanns att engagera mig lite mer i det som jag anser är a och o för att kunna vara hälsosam, matlagning. Jag bestämde mig för att leta fram ett helt nytt recept på mellanmål. En bra idé vore egentligen att avsätt en dag i veckan till att prova ett helt nytt recept. Det är lätt hänt att man endast gör det gamla vanliga. Efter en stunds letande slutade det med att jag provade ett recept på pannkakor som är gluten-, mejeri- och sockerfria samt har ett lågt kolhydrat innehåll. Dem blev något annorlunda i konsistensen gentemot andra pannkakor men väldigt goda. Som tillbehör åt jag jordnötssmör för första gången på över ett år (!). Jag fick för mig att jag ville prova det igen och eftersom det inte ingår i paleokost är det inget jag äter till vardags utan då blir det mandelsmör eller cashewsmör. Det smakade dock gudomligt så jag tror det finns en risk att det kan slinka ner lite oftare hädanefter!

Ingredienser
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 nypa salt
1 msk fiberhusk 
Lite vatten
Lite smaksättning (kanel, vaniljpulver mm.)
 
Det enda som behövs göras är att blanda alla ingredienser nogrannt och låta stå i cirka 10 minuter för att smeten ska svälla. Därefter är det bara att steka dem i kokosolja. 
 
 
 
 
Huur gott med jordnötssmör? Se dock till att köpa de sorter som är sockerfria!
 

Kommentera

Publiceras ej