Kladdkakan är super god och funkar nästan alltid. Jag tänkte därför dela med mig av denna klassikern men i hälsosammare tappning.
Använd en springform, 22 cm
Ingredienser
20 urkärnade dadlar
2 dl kokosflingor
4 dl mandelmjöl
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 dl kokosolja
2 msk honung
6 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Mixa dadlar och kokos i maxberedare
2. Blanda i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver samt salt och mixa.
3. Smält därefter kokosolja och häll i smeten tillsammans med ägg och honung. Mixa det till en jämn smet
4. Smörj formen med kokosolja och pudra med kokosflingor
5. Häll sedan i smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 8 minuter
Kakan ska var lagom kladdig och go när du tar ut den och ställ den gärna i kylen en stund innan den ska ätas. Jag har även förvarat min i frysen, perfekt att plocka fram när man får besök eller när man helt enkelt vill lyxa till det lite :)


2 kommentarer
Anonym
01 Oct 2016 14:26
Smaskens den ska jag testa:)
Anonym
01 Oct 2016 14:37
Smaskens den ska jag testa:)
Kommentera