Igår var det fettisdagen och enligt traditioner ska man äta semla (alltid finns det något att fira). Semla är dock inte en favorit hos mig, tycker alltid det blir för mastigt och sedan innehåller det även allt jag undviker, socker, gluten och mejeriprodukter. Självklart kan man baka sina egna önskemål. Min gårdag var dock fullspäckad och tiden räckte inte till för att fixa något men jag har blivit tipsad om att chiapudding med smak av semla skulle vara super gott. Helt övertygad om att det skulle falla mig i smaken var jag inte men kände ändå att det vore värt att prova så det tog jag mig tid att prova idag istället. Och om det var gott, "chiasemlan" försvann i ett nafs och sprang direkt till kylen och hämtade en portion till, mums. Det satt som en smäck i magen nu på kvällskvisten efter både promenad och träning. Så även om ni inte älskar semla borde ni prova, super gott och lite sötare, som en dessert! Receptet är till fyra små eller två lite större portioner. 
 
Ingredienser- Chiapudding
0,5 dl chiafrön
3 dl valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)
kardemumma
 
Ingredienser- Mandelmassa
1 dl blötlagda mandlar
5 dadlar
vaniljpulver
 
Börja med att lägga mandlar i blöt i minst en timma. Därefter kan mandelmassan göras genom att mixa mandlar, dadlar och vaniljpulver tills konsistensen liknar vanlig mandelmassa. Ställ åt sidan och gör chiapuddingen. Blanda chiafrön, mjölk och kardemumma väl i några minuter tills fröna börjat svälla något. Placera i kylen i cirka en timma. Plocka fram allt vid servering och lägg mandelmassan i botten av ett glas och häll 1/2 eller 1/4 av chiapuddingen över. Toppa med vispad kokosgrädde. Voila!
 
 
Mandelmassan kommer användas till mer bakning i framtiden, så god!
 
Recpetet kommer från www.happyhealthblog.com 

Kommentera

Publiceras ej