Förra veckan tipsade jag om att göra hemmagjord, nyttig och god mandelmjölk. Resterna av nötterna som blir över när man silat mjölken kallas mandelpulpa och det kan man använda till massor av saker såsom bakning, matlagning eller göra ytterligare en sats mandelmjölk på. Jag googlade en hel del på olika användningsområden och recept för att bestämma mig vad jag ville använda mandelpulpan till och tillslut improviserade jag ihop det till chokladbollar med smak av lakrits. Min mandelpulpa var relativ fuktig vilket resulterade i att bollarna även blev det så använd receptet som en grund vid bakningen. Chokladbollar är smidigt att frysa in och funkar utmärkt som mellanmål, fika eller varför inte, godis.
ca 15 stycken
Ingredienser
8 dadlar
8 dadlar
1 dl kokosflingor
2 dl mandelpulpa
2 msk kakao
ca 1 msk lakritspulver (smaka av)
2 msk kokosolja
Instruktioner
Mixa dadlar till en kladdigsmet. Tillsätt därefter övriga ingredienser och mixa tills de blandats väl. Rulla bollarna i valfri garnering (gojibär, kokos, frön, lakritspulver). Förvara i frysen tills servering.

Variera topping och smaksättning på dina chokladbollar så tröttnar du aldrig!
Kommentera