Kylen här hemma har varit fylld med massor av dadlar ett tag nu. I flera veckor har jag varit sugen på att baka något smaskigt och försökt planera in det. Tyvärr har det varit fullt upp med annat, och ibland kommer livet i vägen lite för ens planer. Idag hade jag dock inga lektioner i skolan och kunde plugga hemifrån så pluggpaus blev istället bakpaus. Ibland kan det vara gott med lite lyx och vad passar bättre än att ha ett hälsosammare och nyttigare alternativ i kyl eller frys. Idag blev det en super god brownie från Paleo, naturlig mat och livsstil, som är fri från vitt raffinerat socker, gluten och mejeriprodukter. Allt med choklad går hem hos mig och denna goding är perfekt kladdig. Njut som den är eller ät tillsammans med en klick glass/kokosgrädde.


Ingredienser
12 dadlar
3 msk kokosolja
3 ägg
6 msk kokosmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Instruktioner 
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa smält kokosolja och dadlar till en slät smet Använd två skålar där ägg vispas i ena och alla torra ingredienser blandas i den andra. Rör sedan ihop allt och smeta ut i en ugnssäkerform, gärna med bakplåtspapper i botten. Strö sedan över valfri topping, jag använde kokosflingor och hackad mandel på varsin halva, men färska bär kan också vara ett alternativ efter gräddning. Grädda kakan i 8 minuter. Antalet portioner kan variera beroende på hur stora bitar som önskas men ca 6 stycken;)

Jag gjorde i lite mindre bitar för att det ska bli en liten mumsbit. Men är de små får man faktiskt ta två!

Kommentera

Publiceras ej