Efter en vecka fullspäckad med skola och plugg avslutade jag den med en jobbhelg. Nackdelen när man jobbar helg är att man inte hinner planera och strukturera upp nästkommande vecka vilket jag annars gärna gör på helgen. Det kan vara allt från att leta fram recept och skriva inköpslista till att planera vilka dagar man ska träna och vad man skall göra för typ av träning. Eftersom hela helgen försvann dels på jobb men också på nöjen då jag var iväg på middag på lördagskvällen, har planeringen utav denna vecka inte riktigt blivit så bra. Så igår hade jag verkligen idétorka på vad vi skulle äta här hemma men letade fram köttfärs ur frysen och bestämde mig för att trolla fram någon maträtt av det. Efter lite tips från mina nära och kära blev det till slut spaghetti bolognes, alltså köttfärsås. Jag tog det jag hade hemma och skickade i och resultatet blev super gott, ganska svårt att misslyckas med köttfärsås;) Dock hade jag glömt hur gott det är med köttfärsås, en maträtt som verkligen är underskattad och ibland krånglar man till det för sig själv och skall göra något avancerat. Till köttfärsåsen blev det för min del zucchini spaghetti som är enkelt att göra, nyttigt och smakar så gott till. Jag använder mig av en liten "maskin" som fungerar som ett rivjärn men istället blir det långa strimmlor, precis som vanlig spaghetti. Min pojkvän hade dock shirataki nudlar till och det funkar ju också om man vill ha något annat. Ha en sallad brevid och toppa kanske med lite parmesanost om så önskas.

Ingredienser
800 g köttfärs
1,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
3 rivna morötter
2 msk tomatpure
salt
peppar
basilika, oregano, chili & cayennepeppar
en stor förpackning krossade tomater
en skvätt vatten
 
 
Zucchini spagetthin!
 
 Hela måltiden med en liten sallad av ruccola och körsbärstomater!
 

Kommentera

Publiceras ej