Idag skiner solen och det känns faktiskt som att våren närmar sig med stormsteg. Jag var alltså i mitt föregående inlägg inte helt ute och cyklade och kanske var det någon som hörde mina önskemål om att våren borde anlända nu. Dagarna känns så mycket längre nu när solen kikar fram och det blir ljusare på både på morgonen och nu på eftermiddagen. Jag har i alla fall hunnit med några timmar i skolan, strosat på stan och tränat, ganska effektivt ändå. Efter träningen blev det en härlig promenad hem med podd i öronen och nu ligger mellanmålet i magen.

Jag tänkte tipsa om ett super gott recept som är speciellt gott nu under de kalla årstiderna (även om vi går mot varmare), då den värmer kroppen gott. Det är en varm kokosgröt, fri från både gluten och mejeriprodukter. Den är även väldigt mättande och jag brukar stå mig väldigt bra under dagen med denna gröt i magen. Är ni som jag, ingen morgonmänniska passar det perfekt att göra två portioner, även om du bara ska ha en för att äta den ena och ställa den andra i kylen tills nästkommande dag. Då kan man bara plocka fram den extra portionen på morgonen och värma snabbt i micron så är frukosten klar. Gröten funkar lika bra till frukost som till mellanmål eller kvällsmat. Idag slank den ner som mellis efter ett härligt överkroppspass på gymmet. Gröten är både mättande och god vilket gör att jag kan få riktig cravings på den, så prova du också! 

 
 
Ingredienser
2 ägg
1 dl kokosmjölk
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk riven kokos
kanel
kardemumma
havssalt
 
Blanda ihop alla ingredienser och rör om på medelvärme tills den fått konsistensen du vill ha (jag brukar vilja ha den lite fastare). Recpetet är till en portion men funkar lika bra att göra dubbelt. Toppa gröten med dina favoriter, jag använde kanel, tinade blåbär och cashewnötter, sedan är det bara att njuta! 

Kokosgröt med tinade blåbär och cashewnötter!

Kommentera

Publiceras ej