Oavsett årstid blir min frukost främst smoothie i olika former. Det är relativt svårt att tröttna på det eftersom man kan variera sig oändligt med kombinationer av frukt och bär. Tyvärr har jag dock fastnat lite i mina gamla vanor och gör alltid samma smoothie varje morgon, dels av rutiner men även på grund av bekvämlighet. Nu upplever jag dock att det är dags att ta tag i det och börja variera mig mer. Sagt och gjort, idag blev det något helt annat till frukost, chiapudding. Det är egentligen ingen favorit då jag har provat det ett flertal gånger utan att riktigt gilla det men efter lite prövning har jag lyckats hitta recept där puddingen får den konsistens som jag föredrar. I detta recept är inte puddingen lika tjock och fast utan något lösare i konsistensen. Tack vare att det även är bär i blir den fräschare och inte lika mastigt att få i sig på morgonen. Detta recept är till en portion.
 
Ingredienser
1/2 dl chiafrön
1 dl valfri mjölk (jag använde cashewdryck)
1 dl kokosmjölk
1 dl valfria frysta bär
vaniljpulver
kanel
 
Instruktioner 
Blanda alla ingredienser väl i en mindre burk med lock. Ställ sedan in i kylskåpet, antingen i några timmar eller förbered kvällen innan och låt stå under natten. Plocka fram chiapuddingen när den skall ätas och toppa även med färsk frukt och bär.

PS. Olika recept på chiapudding finns på ett flertal bloggar då detta varit populärt och de recept jag provat tidigare kommer ifrån undervårttak och Annika sjöö. Så spana in olika recept och prova dig fram till hur just du vill ha din chiapudding!
 
De flesta ingredienserna
 
 Färdig med kiwi och halvtinade blåbär som topping!
 

Kommentera

Publiceras ej