Äntligen är jag back on track med lite härliga recept på lager. Tyvärr är jag utan kamera därav lite sämre kvalite på bilderna men ska nog funka ändå. Ibland känns det som att det enbart är massa rester i kylen och det är svårt att laga någon specifik maträtt. Vad passar då bättre än att göra en pizza och slänga på allt man gillar och rensar det som finns hemma. Igår provade jag äntligen att göra tapiokapizza. För er som inte är bekant med detta så benämns tapioka även som kassavamjöl och utvinns från kassavaroten. Det är glutenfritt, rikt på kolhydrater och påminner om vetemjöl. I början när man bakar glutenfritt kan det vara svårt att veta hur konsistensen och degen ska se ut men det är helt enkelt bara att prova sig fram i början. Jag fick inte riktigt till denna pizzadeg vilket gjorde att jag skickade in en alldeles för klibbig deg i ugnen men ångrade det efter 4 minuter vilket gjorde att jag plockade ut den, samlade ihop degen i bunken igen och tillsatte mer mjöl. Det var tur att jag gjorde det för tillslut blev den bra och med det vill jag säga att det är bättre att gå på känslan när det gäller mått och inte alltid efter receptet. 

 
Ingredienser
2 dl Tapiokamjöl
0,5 dl kokosmjöl + 3 msk kokosmjöl
0,5 tsk salt
0,7 dl mild olivolja
1 dl varmt vatten
1 ägg
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda tapiokamjöl, 0,5 dl kokosmjöl och salt i en bunke
3. Häll i oljan och varmt vatten och rör om under tiden
4. Tillsätt det vispade ägget och blanda väl
5. Tillsätt ytterligare 3 msk kokosmjöl, en matsked i taget för att se hur mycket som behövs. Degen ska vara mjuk och fast (dvs. inte så klibbig att den inte släpper från händerna men inte för hård)
6. Forma degen till en tunn pizza på bakplåtspapper
7. Grädda i ca 12 minuter, tills den är gyllenbrun
8. Lägg därefter på toppingen och värm ytterligare om det önskas
 
 
 
Toppingen på min pizza blev tomatpure, färsk spenat, lufttorkad skinka samt salami, buffelmozzarella, champinoner och tomat!
 

Kommentera

Publiceras ej