Visste ni att grönkål är ett riktigt superlivsmedel som är fantastiskt näringsrikt? Kålen innehåller mängder av vitaminer och den är även delvis virus- och bakteriedödande samt bra mot inflammationer. Kålen kan man använda till flera olika saker och är perfekt att ha i sallad, använda i en grönsmoothie eller varför inte göra nyttiga chips. Jag valde att göra det sistnämnda alternativet, krispiga chips i ugn att smaska på framför en film. Det enda som krävs för att göra chipsen är att dela kålen i mindre delar samt skära bort stammen, ringla lite olja på dem och sedan lägga på en plåt och tillaga i ugnen på 200 grader tills de blivit lite krispiga. Det tar endast några minuter så håll lite koll på dem och gör inte som jag och bränn dem… suck. Så kan det gå när man ska vara effektivt och göra flera saker samtidigt. Jag kryddade mina chips med salt och cayennepeppar, vilket blev super gott.
Jag nämnde förra veckan att jag skulle boosta kroppen med rödbetsjuice innan träning för att studier har visat att man kan bli både starkare och uthålligare av just rödbetor. Tyvärr upplevde jag ingen revolutionerad effekt men man får inte glömma att det är många faktorer om påverkar hur pass bra ett träningspass blir.


Kommentera