



I helgen som var hade jag finbesök från min mamma. När man inte träffas så ofta är det alltid massor som ska hinnas med och ibland hinner man inte riktigt njuta fullt ut utan far och flänger. Denna helg har vi faktiskt mest lagat god mat, tagit promenader i solsken, tränat och umgåtts vilket var så härligt. Ibland krävs det inte så mycket mer än trevligt sällskap och god mat. I fredags lyxade vi med en hemmgjord pizza med kycklig, pumpa, fetaost, spenat och bacon. Det var en fantastisk kombination och det godaste jag ätit på länge. Tillagningstiden var något längre då receptet innefattade lite fler moment men trots det var allt väldigt enkelt att göra.
Ingredienser - botten
4 st ägg
100 g riven parmesanost
100 g riven parmesanost
0,75 dl vatten
1 msk fiberhusk
0,5 mandelmjöl
0,25 kokosmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
1 msk fiberhusk
0,5 mandelmjöl
0,25 kokosmjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
Ingredienser- topping
ca 2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1/2 butternutpumpa
1/2 butternutpumpa
150 g fetaost
spenat efter tycke och smak
Att göra:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala samt dela pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den mjuknat. Mixa med stavmixer och tillsätt salt och peppar. Börja sedan med kycklingen genom att skiva tunnt och steka väl i önskade kryddor.
Sätt ugnen på 175 grader. Skala samt dela pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den mjuknat. Mixa med stavmixer och tillsätt salt och peppar. Börja sedan med kycklingen genom att skiva tunnt och steka väl i önskade kryddor.
Vispa samman alla ingredienser till botten men tillsätt osten sist. Låt smeten sedan stå och svälla i 5 minuter. Fördela smeten till botten på en plåt med bakplåtspapper och placera i 15 till 20 minuter i ugnen. Stek sedan bacon till toppingen och när botten är färdig, höj ugnens gradantal till 200. Fördelar pumpapuren på botten och lägg därefter på topping, kyckling, spenat och fetaost. In i ugnen i 15 minuter tills den fått en gyllenbrun färg på ytan och servera med strösslat bacon ovanpå och med en sallad som tillbehör. Självklart går det att variera topping eller välja den kombination som du gillar. Prova du också! ♥
Kommentera