Förra veckan fyllde min pojkvän år och självklars skulle det firas. Det blev en super god paleo chokladtårta som absolut kommer att bakas igen. Så nästa tillfälle som är värt att firas, baka denna. Ni kommer inte att bli besvikna, smaken är fantastisk och likaså innehållet. Tårtan är gjort på två bottnar med glasyr där i mellan samt ovan på. 
 
Bottnar 2 st
15 urkärnade dadlar
2 dl vatten ( vid kokning)
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 dl smält kokosolja
5 msk kakao
3 tsk bakpulver
4 ägg
 
Att göra
Sätt ugnen på 175 grader. Koka dadlar med vattnet på lågvärme tills dadlarna lösts upp och det blivit en smet. 
Smält  därefter kokosoljan i en kastrull. Mixa dadelsmeten med alla torra ingredienser, kokosoljan och äggulorna.
Äggvitorna ska vispas hårt för sig och sedan vändas ner i smeten. Smöj  två springformar och fördela smeten i dessa. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter. 
PS. Om du bara har en springform, häll då hälften av smeten i springformen och grädda i ugnen och upprepa sedan. 
 
Glasyr
15dadlar
1,5 dl nötsmör
4 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
200 ml krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
1,5 msk honung
 
Att göra
Mixa alla ingredienser till en kladdig smet och smeta ut mellan de två bottnarna och ovanpå tårtan.
PS. Jag använde hemgjort cashewnötssmör men funkar självklart med alla nötsmör. Välj det du gillar eller har hemma. Det går även att använda sig av mer honung i glasyren men jag tycker att dadlarna är väldigt söta så att det räckte med 1,5 msk. Jag skulle vilja säga att det går att utesluta honung helt om mindre sötma önskas. 
 
Hoppas det smakar! ♥

Kommentera

Publiceras ej