Hur fantastiskt gott är det inte med en smakrik morotskaka? MEN står man då utan ugn får man helt enkelt baka rawfood och hittade ett recept på rawfood bollar med smak av morotskaka. Då jag tidigare inte haft tillgång till kokosolja här i Ryssland fick jag improvisera lite utan vissa ingredienser. Trots det blev de super goda och älskar blandningen av ingefära, kanel och muskot. För er som också älskar det tänkte jag dela med mig av original receptet som jag tror kommer smaka ännu bättre!
Ingredienser
20 dadlar
3 dl rivna morötter
0,75 dl smält kokosolja
2,5 dl valnötter
0,75 kokosmjöl
0,75 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
2 tsk kanel
0,75 tsk himalayasalt
Riv morötter och dela dadlarna något och mixa tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, valnötter och kanel, ingefära, muskot och salt i en matberedare. Det krävs en ganska stark matberedare för att den ska orka men annars funkar det att dela upp smeten och köra i omgångar eller röra om ordentligt. Rulla sedan smeten till bollar och placera i kylen. Blir de några över funkar det att ha förvarat i frysen.
Kommentera